Hopp til primærnavigasjon Hopp til innhold Hopp til bunntekst

RYPEJAKT - SIGURDSHELLER (NJARDARHEIM)

Raske detaljer

Voksen
kr3,250

Info, rypejakt på Sigurdsheller 2024

Tilbudet er et samarbeid mellom Statskog (grunneier), Kennel Sirdalsheiane og Sirdal Huskyfarm.

Målgruppen er kvinnelige jegere og «førstegangsjegere».

 

Tilbudet er første uka i rypejakta, fra 10. september. Det er delt inn i 2 perioder med 3 dagers jakt (2 overnattinger) i hver periode. 

1. periode 10.- 12. september er forbeholdt kvinnelige jegere

2. periode 14.- 16. september er forbeholdt «førstegangsjegere».

I år er det Mette Møllerop og Odd Kvinen som deltar som jaktguider.

 

Program:

Frammøte på Sirdal Huskyfarm kl 09:00. Her blir vi kjent med hverandre og får teste skytter-egenskapene på leirduer. Vi kjører samlet til Heiestøl, Øyarvatn ved Suleskarvegen ca. 45 min. Her jakter vi direkte fra P – plass inn til Sigurdsheller hvor vi skal overnatte, ca. 4 km. Bagasje og annet utstyr fraktes med båt inn til hytta. På Sigurdsheller blir det middag, god jaktprat og historier om kvelden.

Sigurdsheller som benyttes til overnatting, er gamle koselige hytter med historie «i veggene» og de er en del av «Heibergkulturen» som vi vil fortelle mer om. Hyttene er godt utstyrt, men uten strøm og med utedo. Hyttene ble varig vernet av Riksantikvaren i 2017.

Hyttene ligger midt i terrenget som er i overkant av 20.000 da. Terrenget varierer fra ca 850 – 1150 moh. og er lett fremkommelig. Her finner vi både lirype og fjellrype. Det er fiskemuligheter i Øyarvatn.

Ta med: nistemat til 1. dag, sovepose, eget våpen og ammunisjon, jegerprøvebevis, våpenkort, egnet bekledning for jakt ut i fra værmelding og skift.

 

Pris: nok 3250,- som inkluderer 2 overnattinger og mat.