Hopp til primærnavigasjon Hopp til innhold Hopp til bunntekst

DETTE ER SIRDAL HUSKYFARM

NATUROPPLEVELSER I SIRDAL

HISTORIEN


Historien om Sirdal Huskyfarm er en historie om røtter – en historie om å våge og å følge drømmen sin. Det er en ekte historie. En historie om formidlerglede, verdier og motet til å virkeliggjøre.

Familienavnet Kvinen stammer fra en nedlagt og veiløs fjellgård der grunnleggeren Odd Kvinen har sine røtter. Her bodde «bestemor» Gunhild Kvinen i mer enn 50 år og skrev en populær bok om livet sitt kalt “Et liv i fjellheimen”. Denne kulturarven er tatt med videre gjennom Sirdal Huskyfarm.

I mer enn 30 år har vi formidlet natur- og kulturverdier og gitt unike opplevelser til gjester fra inn og utland. Sirdal huskyfarm er en familiebedrift hvor vertskapet er en blanding av familien og medarbeidere fra hele verden som over flere år kommer tilbake for å oppleve den unike atmosfæren hos oss.

Hundene er vårt viktigste varemerke og vi har mer enn 30 års erfaring med polarhunder. Alle er trygge, sosiale og liker å omgås mennesker. En stor inngjerdet hundegård stimulerer til lek og utfordringer både for de firbente og besøkende.

De siste årene har vi oppgradert gårdsanlegget med oppussing av låven og bygging av utescene. Vi har hatt to konserter og et lokalt julemarked allerede. For øyeblikket, i 2023, er vi i ferd med å ferdigstille fire rustikke tee-hytter som passer til totalt 30 personer.

Sirdal Huskyfarm skal være et godt sted for mennesker å møtes for en ekte opplevelse gjennom kultur, natur og historie. Vi deler dette gjerne med deg!

MENNESKENE PÅ SIRDAL HUSKYFARM


ODD

Odd flyttet fra Oslo og tilbake til sine røtter i 1980 sammen med Tone. I 1989 etablerte og realiserte Odd sine drømmer gjennom Aktiv Villmark Opplevelse som i dag er blitt det vi kjenner som Sirdal Huskyfarm. Odd drømmer fortsatt og utfordrer gjerne gjestene gjennom historieformidling, naturopplevelser og verdier. Odd er genuint engasjert i å formidle kunnskap om “det enkle friluftsliv” og hvordan vi bruker og forvalter naturen vår.

FLORIAN

Florian kom til Sirdal Huskyfarm første gang i 2013 hvor han jobbet som doghandler. I starten pendlet han mellom Tyskland og Sirdal frem til han flyttet til gården i 2018 og er nå endel av familien. Han er ansvarlig for daglig drift, er hovedguide og har en aktiv rolle i utviklingen av Sirdal Huskyfarm. Florian har en bachelorgrad innen sosialt arbeid og er sertifisert Team Instructor Expedition med 10 års erfaring innen aktivitetsguiding og opplevelsespedagogikk.

TONE

Tone er Bærumsjenta som ble bygdejente og er gift med Odd. Tone er utdannet lærer med musikk og sosialpedagogikk som hovedfag. Hennes interesseområde foruten musikk er mindfulness, yoga og meditasjon. I 2002 ble Tone kåret til “Årets Sirdøl” og hun fikk sammen med Odd tildelt Sirdals kulturpris i 2007.

FRØYDIS

Frøydis er minstejenta på gården som har vokst opp sammen med 40 polarhunder og elsker å være ute på tur. Hun jobber som sivilingeniør og bor sammen med Florian og deres datter på gården. Frøydis er en organisator med øye for detaljer og jobber endel i bakgrunnen.

GUNHILD

Gunhild er eldstejenta på gården og oppkalt etter oldemor og legendariske Gunhild Kvinen. Hun fulgte drømmen sin og flyttet hjem igjen til gården med egen familie i 2012. Gunhild jobber som SAR sykepleier offshore men deltar gjerne på tilrettelegging og aktiviteter på Sirdal Huskyfarm i friperioder.

GÜNTHER

Günther kom til Sirdal Huskyfarm første gang som doghandler i 1997 og siden da har han og Odd hatt et nært vennskap og samarbeid. Günther er bosatt i Tyskland og driver sin egen aktivitetsbedrift Event Nature. Han er i tillegg grunnleggeren bak det tyske private skoleprosjektet i Sirdal Outdoor College. Günther har mer enn 30 års erfaring innen naturguiding i Norge.

HUNDENE PÅ SIRDAL HUSKYFARM


Våre hunder er av rasen Alaska Husky som er en aktiv polarhund med stor motivasjon for å løpe og trekke. Den har generelt god helse og trives best sammen med andre hunder i en flokk. Hundene våre bor sammen to eller tre i mindre hundegårder under tak med tilgang til egne hundehus. Ingen hunder står fast på kjetting. Alle hundene luftes flere timer daglig i en stor felles luftegård i grupper. Her får de springe fritt, leke og bare være hund sammen.

Hundene får jevnlig mosjon og trenes i spann gjennom hele året. I tillegg blir hundene trent til gå i bånd og til å bære kløv. Vi har fokus på hygiene og alle hundegårder blir rengjort flere ganger daglig.

Vi er stolte av å invitere deg inn i hundegården, hvor du blir møtt av svært tillitsfulle og trygge hunder i et naturlig og sunt miljø. Vi har mange som besøker oss, og hundene er vandt til besøk og kos fra mange typer mennesker som barn, eldre eller funksjonshemmede. Vi deler mer om livet på huskyfarmen under ditt besøk hos oss.

HISTORIEN OM SIRDAL


USJENERTE NATUROPPLEVELSER

Sirdal ligger vest i Agder fylke, helt på grensa til Rogaland. Med drøyt 1800 innbyggere og 1500 kvadratkilometer er det god plass! Europas sørligste villreinstamme trives også her og er en av årsakene til at Sirdal er del av Norges nest største verneområde – Setesdal Vesthei, Ryfylke- og Frafjordheiane (SVR) som du kan lese mer om her.

Fra gammelt av var Sirdal en isolert og fattig kommune. Men området har alltid vært rikt på natur og usminket skjønnhet. Når noe av denne naturen ble temmet gjennom vannkraftproduksjon har det selvsagt også dryppet litt på kommunen. Sirdal er i dag et moderne bygdesamfunn som er sentralt plassert med kort avstand til ferjeforbindelser og flyplass til kontinentet.

I Sirdal er det natur nok for alle, og selv om området deles med over 4000 hytteeiere er det plass nok til usjenerte naturopplevelser. Området har Sør Norges best utbygde løypenett for langrenn og flere gode alternativ for alpinistene.

HUSKY CAMP - SOMMERLEIR FOR BARN


I mer enn 10 år har Cato Tjåland og Odd Kvinen drevet sommerleir for barn på Sirdal Huskyfarm i Sirdal gjennom Camp Sirdal. Alt har sin tid, og Cato og Odd trekker seg nå ut av aktiv drift gjennom Camp Sirdal, men campene med sommerleir for barn og skoleklasser vil fortsette direkte gjennom Sirdal Huskyfarm med yngre generasjoner på Huskyfarmen som hovedansvarlige.

Visjonene, verdiene og stedet er det samme. Vi vil gi barn trygge og gode opplevelser gjennom nærhet til hverandre, dyr og natur.

Husky Camp er en sommerleir for barn fra 10 til 13 år, basert på Sirdal Huskyfarm og tilbys også for skoleklasser. Barna/elevene kan bli med på en rekke aktiviteter som hundekjøring med hjul, riding, flåtebygging, bueskyting, fotturer, fiske, svømming og padling for å nevne noe. Deltakerne får fantastiske opplevelser i naturen hvor lek og læring går hånd i hånd. Målet er å fremme interessen for friluftsliv og samtidig øke respekten for naturen og dens flora og fauna. Lær mer på https://www.sirdalhuskyfarm.no/no/alle-aktiviteter/sommeropplevelser/husky-camp/

a group of people standing in front of a mountain

OUTDOOR COLLEGE


ET UNIKT TYSK SKOLEPROSJEKT

Outdoor College er et tysk-norsk skoleprosjekt der tyske 14- og 15-åringer tilbringer elleve måneder av skoleåret i Sirdal. Elevene følger en tysk læreplan samtidig som de lærer norsk og har månedlige turer med villmarksopplevelser. Det er et tett samarbeid mellom Sirdal Huskyfarm og Outdoor College de siste ti årene. Elevene er integrert i våre daglige gårdsrutiner som trening og stell av hundene. Lær mer på outdoor-college.de eller følg dem på Facebook eller Instagram.

SJEKK TILGJENGELIGHET